Propozicije

 • XIX. TURNIR U MALOM NOGOMETU KRIŽEVCI 2017. «OŽUJSKO-KTC»

  Članak 1.

  Turnir se održava pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, a u organizaciji NK Križevci i Zajednice športskih udruga Križevci.

  Članak 2.

  Turnir će provoditi Organizacijski odbor u sastavu:

  • Damir Kemenović - direktor turnira
  • prof. Josip Šikić - predsjednik Organizacijskog odbora
  • Draženko Kovačić i Dejan Pernjak - tajnici turnira
  • Branislav Pengov - član
  • Vitomir Mijić - član
  • Tomislav Tukša - član
  • Maurizio Novosel - informiranje i izvještavanje
  • Marko Benko - informatička i programska podrška
  • Dražen Kemenović - osoba odgovorna za organizaciju i realizaciju turnira mladeži U-14

  Članak 3.

  Glavni materijalni pokrovitelj turnira je Zagrebačka pivovara i KTC d.d., pod zaštičenim marketinškim nazivom «OŽUJSKO-KTC».

  Članak 4.

  Izvršnu materijalnu i financijsku realizaciju Turnira provest će Nogometni klub Križevci, šetalište Dragutina Novaka bb, 48260 Križevci, OIB 64723630285, IBAN HR322360000101562834, kojeg predstavlja gosp. Damir Kemenović, predsjednik kluba, u suradnji sa Zajednica športskih udruga Križevci, Trg J. J. Strossmayera 5, 48260 Križevci, OIB 49340007901, koju predstavlja prof. Josip Šikić, predsjednik zajednice.

  Članak 5.

  Sve utakmice biti će odigrane u školskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca Križevci.

  Članak 6.

  Turnir je otvorenog tipa i na njega se mogu prijaviti svi bez obzira na životnu dob: klubovi, firme, poduzeća, dionička društva, ustanove, sve udruge građana, pa sve do neformalnih grupa kao «kvartovi», ulice, «klape». Prijavljene ekipe, u nazivu ne smiju imati imena i prezimena javnih osoba iz političkog i društvenog života, nazive političkih stanaka, kao ni pogrdne i uvredljive nazive. Pravo sudjelovanja na turniru stjeće se uplaćenom pristupninom (kotizacija) u iznosu 800,00 kn na IBAN žiro-računa NK Križevci, neposredno prije prvog nastupa kod tajnika turnira, ili posebnom odlukom glavnog organizatora turnira.

  Članak 7.

  Turnir se provodi u dva natjecateljska kruga i to:

  • 1. krug – kroz grupe koje se formiraju javnim izvlačenjem
  • 2. krug – kup sustavom na ispadanje, ekipa koje su to pravo ostvarile takmičenjem kroz grupe, sve do završne utakmice

  Glavni organizator turnira, temeljem višegodišnjeg praćenja pojedinih ekipa (rezultati sa prethodnih turnira), te prijavljenih sastava ekipa za ovogodišnji turnir, odredit će nositelje grupa.

  Članak 8.

  Svaka ekipa prijavljuje do 10 igrača, voditelja i pokrovitelja (sponzora) ekipe. Uz 10 prijavljenih igrača, ekipa može po želji prijaviti i nove igrače uz uplaćeni iznos od 200,00 kuna prije početka utakmice, po prijavljenom igraču, uz uvjet da za odigravanje utakmice u zapisniku može biti prijavljeno maksimalno 12 igrača. Igrač kojeg se prijavljuje, ne može biti igrač koji je nastupao za jednu od ekipa na turniru. Kod odigravanja utakmica na klupi se može nalaziti 6 prićuvnih igrača, voditelj, pokrovitelj i fizioterapeut ekipe (uz predočenje preslike o stručnoj izobrazbi). Voditelj ekipe osobno ima pravo nastupa i tada se smatra jednim od 10 prijavljenih igrača. Strogo se zabranjuje unošenje staklene ambalaže u dvoranu.

  Članak 9.

  Organizator osigurava: interne zapisnike o odigranoj utakmici, zapisničare-delegate, lopte i suce. Kompletna ekipa mora biti jednoobrazno obučena. Za slučaj, da dvije ekipe imaju istu boju dresova, Organizator osigurava markirne majice sa brojevima, te ih oblači ekipa koja nema opremu u skladu sa propozicijama. U slučaju da su obje ekipe obučene u skladu sa propozicijama, te obje imaju istaknute reklame sponzora, markirne majice koristiti će drugoimenovana ekipa.

  Članak 10.

  Organizator natjecateljima i službenim osobama osigurava interna Pravila igre u pisanom obliku, vrši prijavu javnosti skupa, te time osigurava zakonitu zaštitu svih učesnika i gledatelja, kao i ostalih gostiju, kako za vrijeme igranja tako i neposredno poslije utakmice tijekom odigravanja turnira.

  Članak 11.

  Utakmice turnira mogu suditi suci određeni od strane stručnih tijela Zbora sudaca koprivničko-križevačke županije, na zamolbu Organizatora. Određivanje sudaca za sve utakmice turnira vršit će imenovani Povjerenik za suce. Naknade za suđenje osigurava Organizator turnira, a visina nakanade za suce određena je odlukom Izvršnog odbora NS KCKŽ o visini sudačkih nakanada za komercijalne turnire.

  Članak 12.

  Svaka ekipa koja učestvuje na turniru ima pravo podnijeti žalbu na nepravilnosti vezane uz odigravanje i organizaciju utakmice. Žalba mora biti u pisanom obliku, predana najkasnije 60 minuta po završetku utakmice, službenim osobama za zapisničkim stolom ili Organizatoru turnira uz taksu od 500,00 kn. U slučaju povoljnog rješenja žalbe, iznos takse u punom iznosu biti će vračen podnositeljima žalbe.

  Članak 13.

  Tijekom turnira biti će organizirano javno izvlačenje nagrada, osiguranih od strane sponzora turnira, za gledatelje sa kupljenim ulaznicama. Najvrijednije nagrade osigurane su za finalnu večer.

  Članak 14.

  Sve odluke Organizatora u svezi s ovim propozcijama, te Pravilima igre, smatraju se prihvaćenim od strane ekipa učesnika prijavom na turnir i uplatom kotizacije. Isključivo pravo tumačenja svih odredbi iz propozicija i Pravila igre zadržava Organizator turnira ili od njega određen glasnogovornik.

  Članak 15.

  Utakmice se u pravilu igraju svaki dan, a prema potrebi i nedjeljom, a o tome odlučuje organizator. Utakmice započinju u točno zakazano vrijeme i neće se tolerirati nikakvo kašnjenje. Ekipa koja u točno zakazano vrijeme ne izađe na teren vodit će se kao da je tu utakmicu izgubila rezultatom 3-0, bez borbe, i biti će kažnjena oduzimannjem 1 boda ( -1 bod ). Ekipi koja na ovaj način ostvari pobjedu, kod utvrđivanja plasmana u grupi, pribrajaju se 3 boda, a rezultat 3-0 pribraja se u zbroju postignutih zgoditaka. Satnica odigravanja turnira ne može se mijenjati tijekom turnira i ekipe se ne mogu dogovarati o izmjeni termina odigravanja međusobne utakmice.

  Članak 16.

  Organizator svakoj ekipi garantira odigravanje najmanje 3 utakmice tijekom ovog turnira. Natjecanje se provodi u dva kruga. U prvom krugu oređenim nositeljima kvalitete javnim se izvlačenjem pridodaju tri ekipe tako da svaka grupa ima po četiri ekipe koje igraju svaka sa svakom po jednostrukom bod sistemu. U drugi krug ulaze prvoplasirane i potrebiti broj drugoplasiranih ekipa za plasman u 1/8 finala. U slučaju da ima više ekipa sa jednakim brojem bodova i pogodaka, dvije ekipe koje se plasiraju direktno u 1/8 finala određuju se ždrijebom.

  Članak 17.

  U drugom krugu igra se kup sistemom (na ispadanje) sve do finala i dobivanja pobjednika turnira. Utakmice u skupinama igraju se 2x15 minuta. Utakmice u drugom krugu natjecanja, počevši od utakmice osmine-finala, igraju se 2x20minuta sve do finala. U utakmicama osmine-finala, četvrt-finala, polufinala i finala, u zadnjoj minuti igre, vrijeme se zaustavlja kod svakog prekida igre.

  Članak 18.

  Za pobjedu ekipi se dodjeljuju 3 boda, za neriješen rezultat 1 bod, a za poraz nula bodova. U slučaju istog broja bodova u prvom krugu bolje plasirana je ona ekipa koja je pobijedila u međusobnom susretu, a ako je taj bio neriješen odlučuje veća pozitivna razlika postignutih i primljenih zgoditaka. Ako je i ta razlika jednaka odlučuje više postignutih zgoditaka, a u slučaju da je i to jednako,a bolje plasiranoj ekipi odlučiti će ždrijeb. U slučaju da tri ekipe imaju jednak broj bodova, radi se dodatna tablica, te tri momčadi i odnosom njihovih međusobnih rezultata, radi utvrđivanja plasmana.

  Članak 19.

  U garderobe ekipe mogu ući najranije 15 minuta prije početka svoje utakmice te su dužni prijaviti sastav ekipe delegatu za zapisničkim stolom. Ne dozvoljava se zagrijavanje igrača prije završetka prethodne utakmice, pored terena za igru, kako se ne bi ometali igrači koji igraju. Molimo vas da to poštujete. Zabranjeno je pušenje u garderobama i hodnicima dvorane, te nošenje prljave sportske obuće.

  Članak 20.

  Organizator i osoblje u športskoj dvorani ne odgovaraju za izgubljene i ukradene stvari. Molimo vas da garderobu obavezno zaključavate i da u njima ne ostavljate vrijednosti.

  Članak 21.

  Organizator osigurava nagradni fond kroz koji će novčanim i materijalnim nagradama biti nagrađeni:

  • prvoplasirana ekipa - 40.000,00 kn, prijelazni pehar grada Križevaca, pehar Organizatora, medalje za ekipu
  • drugoplasirana ekipa - 15.000,00 kn, pehar Organizatora, medalje za ekipu
  • trećeplasirana ekipa - 10.000,00 kn, pehar Organizatora, medalje za ekipu
  • četvrtoplasirana ekipa - 5.000,00 kn, pehar Organizatora
  • najbolji igrač turnira - statua
  • najbolji vratar turnira - statua
  • najbolji strijelac turnira - statua
  • fair-play ekipa - pehar ili statua "Goran Ilotić"

  Članak 22.

  Novčane nagrade su u bruto iznosu i kao takve uplaćuju se na žiro-račun(IBAN) pravne osobe, službenog predstavnika ekipe ili Udruge pod čijim imenom ekipa nastupa. Novčane nagrade se isplaćuju ako se odigraju utakmice od 1. do 4. mjesta.

  Križevci, 14.11.2017.

  Pripremio: D.Kovačić

 • TURNIR ŽUPANIJSKIH KLUBOVA „KRIŽEVCI – 2017. ROBIN TRGOVINE

  Članak 1.

  Turnir se održava pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije, a u organizaciji Zajednice športskih udruga Križevci.

  Članak 2.

  Turnir će provoditi Organizacijski odbor u sastavu:

  • prof. Josip Šikić - predsjednik Organizacijskog odbora
  • Draženko Kovačić i Dejan Pernjak - tajnici turnira
  • Branislav Pengov - član
  • Vitomir Mijić - član
  • Tomislav Tukša - član
  • Maurizio Novosel - informiranje i izvještavanje
  • Marko Benko - informatička i programska podrška
  • Dražen Kemenović - član Organizacijskog odbora za provedbu turnira.

  Članak 3.

  Glavni materijalni pokrovitelj turnira je tvrtka Robin trgovine, pod zaštičenim marketinškim nazivom «ROBIN TRGOVINE»

  Članak 4.

  Izvršnu materijalnu i financijsku realizaciju Turnira provest će Nogometni klub Križevci, Šetalište Dragutina Novaka bb, 48260 Križevci, OIB 64723630285, IBAN HR3223600001101562834, kojeg predstavlja gosp. Damir Kemenović, predsjednik kluba.

  Članak 5.

  Sve utakmice biti će odigrane u školskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca Križevci.

  Članak 6.

  Turnir je otvorenog tipa i na njega se mogu prijaviti: klubovi koji se natječu u županijskim nogometnim ligama a pravo nastupa imaju registrirani igrači tog kluba sa ispravnom sportskom iskaznicom. Pravo sudjelovanja na turniru stječe se uplaćenom pristupninom (kotizacija) u iznosu 400,00 kn na IBAN žiro-računa NK Križevci, neposredno prije prvog nastupa kod tajnika turnira, ili posebnom odlukom glavnog organizatora turnira.

  Članak 7.

  Turnir se provodi ovisno o broju prijavljenih ekipa :

  • kup sustavom na ispadanje ili
  • u grupama
  Glavni organizator, daje si za pravo, u slučaju ako se prijavi manje od 12 ekipa, da se turnir ne održi. Glavni organizator turnira, temeljem višegodišnjeg praćenja pojedinih ekipa te prijavljenih sastava ekipa za ovogodišnji turnir, odredit će nositelje grupa.

  Članak 8.

  Svaka ekipa prijavljuje do 12 igrača (prijavljeni igrači mogu nastupati i u glavnom turniru), voditelja i pokrovitelja (sponzora) ekipe. Uz 12 prijavljenih igrača, ekipa može prijaviti i nove igrače uz uplaćeni iznos od 100,00 kuna prije početka utakmice, po prijavljenom igraču . Kod odigravanja utakmica na klupi se može nalaziti 6 prićuvnih igrača, voditelj, pokrovitelj i fizioterapeut ekipe (uz predočenje preslike o stručnoj izobrazbi). Voditelj ekipe osobno ima pravo nastupa i tada se smatra jednim od 12 prijavljenih igrača. Strogo se zabranjuje unošenje staklene ambalaže u dvoranu.

  Članak 9.

  Organizator osigurava : interne zapisnike o odigranoj utakmici, zapisničare-delegate, lopte i suce. Kompletna ekipa mora biti jednoobrazno obučena. Za slučaj, da dvije ekipe imaju istu boju dresova, Organizator osigurava markirne majice sa brojevima, te ih oblači ekipa koja nema opremu u skladu sa propozicijama. U slučaju da su obje ekipe obučene u skladu sa propozicijama, te obje imaju istaknute reklame sponzora, markirne majice koristiti će drugoimenovana ekipa.

  Članak 10.

  Organizator natjacateljima i službenim osobama osigurava interna Pravila igre u pisanom obliku, vrši prijavu javnosti skupa, te time osigurava zakonitu zaštitu svih učesnika i gledatelja, kao i ostalih gostiju, kako za vrijeme igranja tako i neposredno poslije utakmice tijekom odigravanja turnira.

  Članak 11.

  Utakmice turnira mogu suditi suci određeni od strane stručnih tijela Zbora sudaca koprivničko-križevačke županije, na zamolbu Organizatora. Određivanje sudaca za sve utkmice turnira vršit će imenovani Povjerenik za suce. Naknade za suđenje osigurava Organizator turnira, a visina nakanade za suce određena je odlukom Izvršnog odbora NS KKŽ o visinina sudačkih nakanada za komercijalne turnire

  Članak 12.

  Svaka ekipa koja učestvuje na turniru ima pravo podnijeti žalbu na nepravilnosti vezane uz odigravanje i organizaciju utakmice. Žalba mora biti u pisanom obliku, predana najkasnije 60 minuta po završetku utakmice, službenim osobama za zapisničkim stolom ili Organizatoru turnira uz taksu od 500,00 kn. U slučaju povoljnog rješenja žalbe,iznos takse u punom iznosu biti će vračen podnositeljima žalbe.

  Članak 13.

  Tijekom turnira biti će organizirano javno izvlačenje nagrada, osiguranih od strane sponzora turnira, za gledatelje sa kupljenim ulaznicama. Najvrijednije nagrade osigurane su za finalno većer.

  Članak 14.

  Sve odluke Organizatora u svezi s ovim propozcijama, te Pravilima igre, smatraju se prihvačenim od strane ekipa učesnika prijavom na turnir i uplatom kotizacije. Isključivo pravo tumačenja svih odredbi iz propozicija i Pravila igre zadržava Organizator turnira ili od njega određen glasnogovornik.

  Članak 15.

  Utakmice se u pravilu igraju svaki dan, a prema potrebi i nedjeljom, a o tome odlučuje organizator. Utakmice započinju u točno zakazano vrijeme i neće se tolerirati nikakvo kašnjenje. Ekipa koja u točno zakazano vrijeme ne izađe na teren vodit će se kao da je tu utakmicu izgubila rezultatom 3-0, bez borbe, i biti će kažnjena oduzimannjem 1 boda ( -1 bod ). Ekipi koja na ovaj način ostvari pobjedu, kod utvrđivanja plasmana u grupi, pribrajaju se 3 boda, a rezultat 3-0 pribraja se u zbroju postignutih pogodaka. Satnica odigravanja turnira ne može se mijenjati tijekom turnira i ekipe se ne mogu dogovarati o izmjeni termina odigravanja međusobne utakmice.

  Članak 16.

  Organizator svakoj ekipi garantira odigravanje najmanje 2 utakmice tijekom ovog turnira. Natjecanje se provodi u dva kruga. U prvom krugu oređenim nositeljima kvalitete javnim se izvlačenjem pridodaju dvije ekipe tako da svaka grupa ima po tri ekipe koje igraju svaka sa svakom po jednostrukom bod sistemu. U drugi krug ulaze prvo, te po potrebi i određeni broj drugoplasiranih ekipa kako bi se dobio potrebiti broj ekipa za nastavak natjecanja na ispadanje.

  Članak 17.

  U drugom krugu igra se kup sistemom (na ispadanje) sve do finala i dobivanja pobjednika turnira. Utakmice tijekom natjecanja igraju se 2x15minuta. U utakmicama na ispadanje, u zadnjoj minuti igre, vrijeme se zaustavlja kod svakog prekida igre.

  Članak 18.

  Za pobjedu ekipi se dodjeljuju 3 boda, za neriješen rezultat 1 bod, a za poraz nula bodova. U slučaju istog broja bodova u prvom krugu bolje plasirana je ona ekipa koja je pobijedila u međusobnom susretu, a ako je taj bio neriješen odlučuje veća pozitivana razlika postignutih i primljenih pogodaka. Ako je i ta razlika jednaka odlučuje više postignutih pogodaka a u slučaju da je i to jednako, o bolje plasiranoj ekipi odlučiti će ždrijeb. U slučaju da tri ekipe imaju jednak broj bodova, radi se dodatna tablica sa te tri momčadi i odnosom njihovih međusobnih rezultata, radi utvrđivanja plasmana.

  Članak 19.

  U garderobe ekipe mogu ući najranije 15 minuta prije početka svoje utakmice te su dužni prijaviti sastav ekipe delegatu za zapisničkim stolom. Ne dozvoljava se zagrijavanje igrača prije završetka prethodne utakmice, pored terena za igru, kako se ne bi ometali igrači koji igraju. Molimo vas da to poštujete. Zabranjeno je pušenje u garderobama i hodnicima dvorane, te nošenje prljave sporske obuće.

  Članak 20.

  Organizator i osoblje u športskoj dvorani ne odgovaraju za izgubljene i ukradene stvari. Molimo vas da garderobu obavezno zaključavate i da u njima ne ostavljate vrijednosti.

  Članak 21.

  Organizator osigurava nagradni fond kroz koji će novčanim i materijalnim nagradama biti nagrađeni:

  • prvoplasirana ekipa - 10.000,00 kn
  • drugoplasirana ekipa - 5.000,00 kn
  • trećeplasirana ekipa - 2.000,00 kn
  • četvrtoplasirana ekipa - 1.000,00 kn
  • najbolji igrač turnira - statua
  • najbolji vratar turnira - statua
  • najbolji strijelac turnira - statua

  Članak 22.

  Novčane nagrade su u bruto iznosu i kao takve uplaćuju se na žiro-račun pravne osobe, službenog predstavnika ekipe ili Udruge pod čijim imenom ekipa nastupa. Novčane nagrade se isplaćuju ako se odigraju utakmice od 1. do 4. mjesta.

  Križevci, 14.11.2017.

  Pripremio: D.Kovačić